Causses & Cévennes - sud Massif Central

Causses & Cevennen

Vakantie in de Gorges du Tarn, Causses & Cevennen

Raaf - corvus corax

corbeau vol.jpg (7105 octets)

corbeau nid.jpg (19865 octets)

Faucon pélerin , falco peregrinus, Peregrine, pilgrimsfalk, de slechtvalk, wanderfalke,  falcone pellegrino, halcon comun. 

De raaf  is met zijn 63 cm. de grootste kraaiachtige;   zelden in troepen.

Brede, sterk bevingerde vleugels; vliegt vaak acrobatisch in opwaartse luchtstromingen nabij kliffen. Relatief  lange staart die kenmerkend wigvormig is. Zware kop met borstelveren op de keel; zware, hoekige snavel.

De nestbouw wordt door het wijfje gedaan in hoge bomen of op rotsen, het mannetje sleept bouwmateriaal aan zoals twijgen, mos, haren enz.  Het nest  wordt jarenlang gebruikt  en regelmatig verbouwt.

Het wijfje legt, vaak al begin februari, 5 of 6 groenig gevlekte en gespikkelde eieren. De jongen komen na 21 dagen uit en blijven ongeveer 40 dagen in het nest. Vooral het wijfje broedt, af en toe afgelost door het mannetje. Voedsel: kleine gewervelde dieren en insekten.

Roep: opvallend diep, vèrdragend bars gekras of 'krruk'.
Habitat: rotsige kusten, bergen of andere rotsachtige gebieden.

Meer over fauna

  faune cevennes
80 vogels in de Cevennen
door Ecologistes de l'Euzière
faune france papillons
Vlinders in Frankrijk : 250 soorten omschreven
door Richard Lewington en Tom Tolman
faune insectes
Insecten in Frankrijk
door Michael Chinery
faune oiseaux france
De gids van vogels in Frankrijk
door BENTZ Gilles
faune2
Roofvogels (Memo)
door Garguil Philippe